Over mij Kinder Coachpraktijk Oprins

Hoe mijn "zoektocht" verliep...

Op het moment dat mijn zoontje naar de basisschool ging, veranderde hij al snel. Waar ik hem voorheen kende als een open, vrolijke en spontane jongen, raakte hij steeds meer van zichzelf vervreemd. Voelde zich anders, zich niet gezien en gehoord en zonderde zich steeds verder af. Vele “onstuimige”schooljaren later en een aantal onderzoeken verder, werd bevestigd dat hij hoogbegaafd én hooggevoelig is.

Mijn zoektocht kreeg steeds meer vorm toen onze zoon terecht kwam op Athena Onderwijs (Voltijd hoogbegaafdheidsonderwijs). Wat een verademing! Al snel bleek dat er wel een plek bestond waar hij zichzelf mocht én kon zijn, hij vrienden kon maken, zich gehoord én gezien voelde en waar wij hem weer volledig zagen opbloeien. Ook wij als ouders vonden (h)erkenning bij de schoolleiding, de leerkrachten en andere ouders.

Veel (hoog)begaafde kinderen: voelen zich vaak “anders” dan leeftijdsgenootjes, zijn onzeker, leggen de lat hoog voor zichzelf (en de ander), vinden hun (hoog)gevoeligheid lastig enzovoort. Dit alles kan het soms knap lastig maken voor uw kind. Wat een hoop emoties hebben we toch! Wat zijn dat, emoties? Hoe zien ze eruit en nog belangrijker, hoe ga je ermee om? Niet alleen voor een (hoog)gevoelig of (hoog)begaafd kind is dit een hele uitdaging en ontdekkingsreis, maar ook voor hun ouders, broertjes of zusjes, trainer of coach van de sportclub.

Vanuit mijn interesse voor kinderen en de grote dosis creativiteit waarover ik beschik, begon ik in eerste instantie met een opleiding “Kindertekeningen analyseren”. De lesstof zorgde voor vele nieuwe inzichten en kennis. Al snel merkte ik dat ik anders ging kijken naar: de manier waarop kinderen tekenen, zich ontwikkelen, zich gedragen zoals ze doen (zichzelf uiten), ieder in zijn eigen tempo, op zijn eigen unieke wijze! Ik voelde dat ik steeds enthousiaster werd, naarmate ik vorderingen maakte in de opleiding. Ik ging mezelf nog meer aansluiten bij kinderen en wist binnen te dringen in hun belevingswereld en met andere ogen naar zaken te kijken, wist hen de regie in handen te geven in samenwerkingsopdrachten. In één woord: “geweldig!”. Deze weg wilde ik nog verder bewandelen, dat wist ik zeker!

Een logische vervolgstap voor mij, was een opleiding tot Kindercoach, waarmee ik een goede basis kon neerzetten voor het opzetten van een eigen praktijk. Naast deze opleiding heb ik nog aanvullende cursussen en trainingen gevolgd voor ondersteunende werkvormen als: POPtalk (een taal erbij) en Schateiland expeditie (® Glundercompany). Hierover kun je meer informatie vinden op deze website.

Vanuit mijn praktijk wil ik een fijne, vertrouwde en veilige plek bieden aan hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, waar zij even tot zichzelf kunnen komen en mogen ervaren hoe het is om weer lekker in hun vel te zitten. Een plek waar zij het zelf, maar niet alleen hoeven te doen, waar we samen deze ontdekkingsreis aangaan!

Nieuwsgierig geworden? Kijk nog eens rustig even rond op mijn website en voel je welkom!

Ik help uw kind graag bij het “dragen” van zijn/haar koffer, zodat het daarna weer spoedig zijn eigen weg kan vervolgen.

Liefs, 
Yvette