Over mij Kinder Coachpraktijk Oprins

Hoe mijn "zoektocht" verliep...

Nadat ik in 2008 voor het eerst moeder werd, begon het grote genieten! De dagen waarop ik thuis was bij mijn zoon, werden vooral gevuld met: knutselen, samen fietsen, buiten spelen, (gezelschaps)spelletjes doen, boekjes voorlezen en nog veel meer. Heerlijk om te kunnen zorgen en aan te kunnen sluiten bij de behoeften van je kind. Tot dat het moment daar was, dat mijn zoontje naar de basisschool ging. Van een open, vrolijk en spontaan kind, raakte hij steeds meer van zichzelf vervreemd. Voelde zich anders, zich niet gezien en gehoord en zonderde zich steeds verder af. Na vele strubbelige jaren en een aantal onderzoeken verder, werd bevestigd dat hij hoogbegaafd én hooggevoelig is. Zélf heb ik geen moment problemen ondervonden en voelde ik feilloos aan, waar hij (en stiekem ook ik als persoon) behoefte aan had. Steeds meer ging ik me verdiepen in deze beide onderwerpen en vond ik op een bepaalde manier ook mezelf terug. Zoveel herkenning!

Ik heb dan ook het heft in eigen handen genomen en de moed (én het nodige lef) gehad om mijn baan op te zeggen. Letterlijk ruimte gemaakt voor mezelf om erachter te komen wat ik belangrijk vind in het leven, wat mijn talenten zijn, waar mijn passie ligt en hoe ik dit alles in de toekomst wil gaan inzetten om van betekenis te zijn voor andere kinderen en hun ouders. Dit is uiteraard niet zomaar uit de lucht komen vallen. Een heel proces is hieraan voorafgegaan. Mijn zoon ging uiteindelijk naar voltijd hoogbegaafdheidsonderwijs, dochterlief was zeer overprikkeld (lees: op school een totaal ander kind als thuis) wat tot zeer veel spanningen heeft geleid binnen ons gezin en ook zélf heb ik een lange tijd “last” gehad van mijn hooggevoeligheid, nagenoeg een
burn-out gehad, ik stond in de overlevingsstand en wist vaak niet hoe ik alle ballen in de lucht moest houden. Inmiddels weet ik beter mijn grenzen aan te geven, probeer ik dingen die energie kosten (en daar in tegen niets opleveren) te laten varen (zonder me schuldig te voelen), kijk ik naar wat ik óf mijn kinderen nodig hebben en vind ik de juiste balans tussen energie opdoen en het ontvangen van prikkels. Mijn hooggevoeligheid ervaar ik positief, als “kracht” en zet deze van nature in als ik in contact ben met anderen. 

Vanuit mijn interesse voor kinderen en de grote dosis creativiteit waarover ik beschik, ben ik begonnen met een opleiding “Kindertekeningen analyseren”. Een opleiding die mij vanaf het begin enorm geboeid heeft! Voor het eerst sinds jaren kreeg ik weer energie van studeren. De lesstof zorgde voor vele nieuwe inzichten en kennis. Al snel merkte ik dat ik anders ging kijken naar:
de manier waarop kinderen tekenen, zich ontwikkelen, zich gedragen zoals ze doen (zichzelf uiten), ieder in zijn eigen tempo, op zijn eigen unieke wijze! Ik voelde dat ik steeds enthousiaster werd, naarmate ik vorderingen maakte in de opleiding. Ondanks dat ik altijd al veel met kinderen bezig was, contact had, merkte ik dat het steeds intenser werd. Ik ging mezelf nog meer aansluiten bij kinderen en wist binnen te dringen in hun belevingswereld en met andere ogen naar zaken te kijken, wist hen de regie in handen te geven in samenwerkingsopdrachten. In één woord: “geweldig!”. Deze weg wilde ik nog verder bewandelen, dat wist ik zeker!

Al deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat ik een opleiding tot Kindercoach ben gaan volgen. Het is zó bijzonder om te zien dat kinderen hun eigen kracht ontdekken en dat we samen daarmee aan de slag gaan. Prachtig om dat mee te maken! Mijn opleiding tot Kindercoach heb ik gevolgd en afgerond bij Sonnevelt Opleidingen, waar ik voor “Kindercoach PUUR Hooggevoeligheid” heb gekozen. Als ik terugblik op deze studieperiode, dan heb ik veel over mezelf geleerd. Een enorme verrijking! 

Ik ga graag op een speelse en creatieve manier aan de slag met mijn coachee. In mijn coaching sessies zal ik zoveel mogelijk aansluiten bij de interessegebieden van het kind, door mijn materialen hierop af te stemmen/uitzoeken óf zelf te creëren. Naast deze opleiding heb ik nog aanvullende cursussen gedaan voor werkvormen als: POPtalk (een taal erbij) en Schateiland expeditie (® Glundercompany). Hierover kun je meer informatie vinden op deze website.

Ik ben oprecht dankbaar voor: de support, het enthousiasme en vertrouwen dat ik van mensen heb mogen ontvangen bij het inslaan van deze nieuwe weg. 

Vol enthousiasme ga ik mijn passie naleven binnen mijn eigen Kinder Coachpraktijk en blijf ik mezelf verder ontwikkelen op het gebied van ondersteuning bij hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. 

Lees of voel je “herkenning” in mijn verhaal? Wees welkom! Kinder Coachpraktijk Oprins wil jouw kind graag ondersteunen bij “het dragen van zijn/haar koffer”, zodat daarna weer snel het eigen pad kan worden bewandeld.

Liefs, Yvette